Tursykling og bikepacking, har blitt veldig populært de siste årene. Det er kanskje ikke så rart, da det er en flott måte å utforske naturen og omgivelsene i både nærområdet og nye steder litt lenger unna. Det handler om frihet til å sykle dit man vil, i det tempoet man selv ønsker. Man trenger absolutt ikke dra langt for å oppleve gleden ved å dra på tur med alt utstyret pakket på sykkelen.

Det som er så fint med bikepacking er at det er helt opp til deg selv hvordan du velger å gjøre det. Man kan dra på en tur under 24 timer for å lufte seg litt, eller man kan dra på flere ukers tur.

Mange sykler fra by til by, mens andre velger å sove i telt eller hengekøye. Mulighetene er utallige. Man kan sykle på asfalt, grus eller sti. Valget er ditt.

 
Se våre Aeroe produkter

Hva trenger man?

Man trenger i utgangspunktet ikke mye utstyr for å dra på bikepacking, men noen ting er greit å ha med avhengig av hva slags tur man drar på. Skal man leve ut villmarksdrømmen og sove under åpen himmel er et godt liggeunderlag og en god sovepose essensielt for at det skal bli en trivelig tur.

Belager man seg på hytteovernatting eller vertshus/fjellstue så trenger man kanskje lettere oppakning. I Norge er det lurt å ha med seg klær for alle årstider, da det snur fort. Man kan gå fra sol og 20 grader til 11 grader og regn på et blunk.

Det er også lurt å tenke gjennom om utstyret man har egner seg for en slik tur, eller om man må investere i noe nytt. Det er ikke nødvendig å investere i det nyeste og dyreste utstyret som finnes, men det er viktig at det du har fungerer.

Bikepacking I naturen

Mye å velge i

Så skal du få med deg utstyr på den lange eller korte ferden, er det lurt å tenke oppbevaring. Det er vanlig å bruke vanntette pakksekker for å frakte med seg bagasje, da disse kan komprimeres etter hvor mye de inneholder. På sykkelen kan de fleste steder utnyttes og det finnes en pakkpose, veske eller holder du kan feste på de fleste steder på sykkelen. En sykkelflaske kan også fungere som oppbevaring for småting.

Det vanligste er en rammeveske på rammen for de tyngre tingene. Her pakker man gjerne de litt tyngre tingene som matlagingsutstyr, mat og verktøy. På styret har man gjerne en form for pakkveske med det utstyret man ønsker lett tilgjengelig. Bak på sykkelen kan man bruke en seteveske til det utstyret som ikke veier så mye, som for eksempel klær og en lett sovepose. Mange som skal på lengre turer bruker også pakkposer festet på gaffelen slik at de får med seg mer utstyr.

Uansett hvor du velger å dra på bikepacking er det veldig lurt å prøvepakke alt på sykkelen, og også prøvesykle et par runder rundt kvartalet slik at du kjenner litt på hvordan sykkelen oppfører seg med ekstra vekt på.

Alle typer sykkel (nesten)

Når det gjelder valg av sykkel for bikepacking kan de aller fleste sykler brukes, men man bør ta hensyn til underlag man skal sykle på, og hvor langt man har tenkt til å sykle. En gravelsykkel/grusracer er meget godt egnet til denne formen for tursykling, da den håndterer de fleste forskjellige underlag.

Helt unikt system fra Aeroe 

Våre Aeroe festesystemer kan brukes på alle typer sykler, fra kraftige fulldempede terrengsykler til strømlinjeformede landeveissykler. Aeroe bikepacking systemer er designet slik at man på en enkel måte kan få med seg det man trenger på sykkelen. Det finnes festesystemer for baktriangel, styre, og gaffel.  

Se våre Aeroe produkter